0596 - 614620      |     custom preset deutsch x  custom preset english x

Nederlands English Deutsch
logo small

Voor al uw straal- & coating klussen

Neem direct contact op

Alles over stralen en spuiten op locatie

Voor verschillende projecten werken wij niet alleen in onze shop in Delfzijl, maar gaan wij ook naar de klanten toe. 

Wij kunnen met eigen materieel zoals mobiele straalcontainers, compressors en spuitinstallaties naar de klant komen om onderdelen te bewerken op locatie. Bij het uitvoeren van klussen op locatie houden wij ons aan geldende milieu- en veiligheidsvoorschriften. Bij risico volle taken worden risico inventarisaties opgesteld en bovendien werken wij met VCA gecertificeerd personeel.

Certificering voor verf

Wij zijn gewend om veel van onze bewerkingen uit te voeren volgens klantspecificaties. Dit houdt in dat de klant opgeeft volgens welke condities gestraald en geconserveerd moet worden.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld specificaties onder ISO12944, NORSOK M 501, of klantspecifieke specificaties. Wij zijn in het bezit van een conformiteitsverklaring voor EN 1090 zodat ook dragende constructiedelen behandeld kunnen worden.

Bent u op zoek naar advies voor uw werkzaamheden?

Neem contact op en laat u voorlichten door onze eigen coatingspecialist die gecertificeerd is om specificaties op te stellen en advies- en inspectiewerk te doen.

TSA/TZA

Thermal Spray Aluminum / Thermal Spray Zinc, ook wel schooperen of vlamspuiten genoemd, zijn bewerkingen voor staal waarbij vloeibaar aluminium of zink op het object worden gespoten om op die manier een conservering aan te brengen. De kathodische werking van zink en aluminium heeft als eigenschap dat het zich opoffert voor het ijzer, en dit hierdoor niet gaat roesten.

TSZ is een goede beschermlaag na het stralen, en heeft uitstekende eigenschappen om nadien overgeschilderd te worden. Veelgebruikt bij bijvoorbeeld tuinhekken, chassis, traileronderdelen en trappen. TSA wordt veel gebruikt voor de offshore industrie vanwege de excellente eigenschappen en lange levensduur.

Neem voor vragen contact op met ons, we helpen u graag verder. 

Onze straal- en spuitcabine

Voor de verschillende werkzaamheden hebben wij verschillende straal- en coatingcabines tot onze beschikking. Deze variëren van (L x B x H) 10 x 2,5 x 3 meter van onze kleinste cabine tot onze grote cabine waar we onderdelen kunnen behandelen van (L x B x H) 50 x 14 x 8,5 meter. Onze kranen kunnen gezamenlijk maximaal 40 ton tillen.

Wij kunnen in onze straalcabines met verschillende materialen stralen zoals gietijzer, corund of glasparel.

Meer weten over stralen of spuiten in onze cabines? Neem dan contact met ons op via het formulier of op 0596-614620.

Poedercoating

Sinds 2017 kunnen wij ook poedercoating aanbrengen. Dit elektrostatisch spuitproces geeft een mooie stootvaste eindlaag. Als voorbewerking worden alle onderdelen gestraald om een goede hechting te verkrijgen.

Wij kunnen zowel kleine onderdelen poedercoaten, zoals velgen, brommerframes of tuinhekwerk, maar ook grotere onderdelen tot een maximum maat van (L x B x H) 3 x 3,5 x 7 meter.

Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.

 

Over Koop Straalbedrijf

Straalbedrijf Koop is hét adres voor (spoed)klussen met korte productietijden en een snelle service! We zijn flexibel en zoeken altijd naar klantgerichte oplossingen.

Naast stationair stralen voeren wij met onze mobiele straalinrichting veel van onze klussen ter plaatse uit. Het stofvrij stralen van vloeren behoort tot de mogelijkheden, naast het glasparelstralen van aluminium en roestvrijstaal. Straalbedrijf Koop is VCA-gecertificeerd en voldoet aan de gestelde veiligheids-, arbo- en milieuregels.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgaaf contact met ons op.

 

Waarom Koop Straalbedrijf?

  • Flexibel
  • Kwaliteit
  • Korte productietijden
  • Kennis en ervaring in huis
  • Op eigen locatie en op klantlocatie
  • Relevante certificeringen
 

Onze klanten

Onze klanten verdienen een plek op onze site. Omdat we trots zijn op onze klanten. En omdat we met heel veel passie en plezier voor hen werken. We werken voor diverse opdrachtgevers in uiteenlopende branches.

Aan ieder project, klein of groot, werken we met volle passie en 100% gedrevenheid. Met veel trots presenteren wij hieronder een greep uit onze opdrachtgevers waarvoor wij op dit moment werken of hebben gewerkt.

Gemeente Appingedam

Spie

Seajacks

PPG

Nam

Gemeente Delfzijl

Zeolyst

Gasunie

Engie

Dac

Boskalis

Bilfinger

Areva

Abb

Siemens

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over bepaalde diensten van Straalbedrijf Koop? Bent u op zoek naar een offerte voor het stralen of spuiten van bepaalde voorwerpen? Neem gerust contact met ons op!