0596 - 614620      |     custom preset deutsch  custom preset english

Nederlands English Deutsch
logo small

Poedercoating uitbesteden?

Neem direct contact op

 

Professionele poedercoating

Sinds 2017 zijn wij ook actief in de poedercoating branche. Hiermee zijn uw partner op het gebied van zowel stralen als coaten. Poedercoaten is een verfproces waarbij gebruik wordt gemaakt van positief geladen poederlak en een negatief geladen object. In onze werkplaats poedercoaten wij kleine onderdelen, zoals velgen, brommerframes of tuinhekwerk,

maar ook grotere onderdelen tot een maximum maat van:

Uw object laten poedercoaten?

Neem contact met ons op vraag direct een offerte aan!

Prijsopgave aanvragen

Poedercoating bedrijf Groningen - Delfzijl


Wat is poedercoating? 

Poedercoaten is het aanbrengen van een coatingverf in poedervorm. Hiervoor heeft u geen water of oplosmiddel nodig om de verf aan te brengen. Wij kunnen daarom ook met trots zeggen dat deze vorm van coaten duurzaam en kwalitatief gecontroleerd goed is. De poedercoating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. 

Wij gaan het proces voor u proberen uit te leggen: Stel u wrijft een opgeblazen ballon langs een trui dan blijft het vervolgens hangen aan het behang. Met poedercoaten gebeurt hetzelfde alleen wordt er gebruik gemaakt van elektrostart die een statische lading opwekt. Dit zorgt ervoor, net als de ballon die aan het behang blijft hangen, dat de poedercoatdeeltjes blijven kleven aan het product.  

Na het aanbrengen van de poedercoating gaan de producten in de oven en worden ze verwarmd. Bij ongeveer 100 graden smelt de poedercoating en wordt het uiteindelijk een gladde verf laag. Na het afkoelen is het product direct beschikbaar voor gebruik of verdere bewerkingen.  

Voorbeeldproject: Coaten van isolatoren

Voor verschillende opdrachtgevers, die onderdelen bouwen en plaatsen voor hoogspanningsvelden en -stations, hebben wij isolatoren gecoat. Dit voorkomt vervuiling van de isolatoren met zout- en chlorideaanslag. Zonder deze coating kan de isolator doorslaan. 

De isolatoren worden gecoat in een vuil afwerende siliconen coating, welke ervoor zorgt dat er minder gereinigd wordt op de hoogspanningsstations en er dus minder downtime is. Coaten is dus behoud van productiviteit. De coating hebben wij zowel in het veld, op bestaande isolatoren die in gebruik zijn, als op onze shop in Delfzijl aangebracht.


 

Voordelen van poedercoaten 

Aan poedercoating zitten natuurlijk vele voordelen verbonden. Die zetten wij voor u op een rijtje: 

  1. Duurzaam en perfecte kwaliteit 
  2. Geen water en oplosmiddelen voor nodig 
  3. Geen uitstoot van schadelijke stoffen 
  4. Uitstekende eigenschappen 
  5. Snel proces 
  6. Het is een robuust proces: gecontroleerde en reproduceerbare eigenschappen 

Poedercoating Groningen

Prijsopgave aanvragen

Meer weten over het laten poedercoaten van uw object en welke kosten dit met zich mee brengt? Vul via onderstaande knop ons contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw project te bespreken. Bent u liever gelijk op de hoogte van wat wij voor u kunnen betekenen? Schroom dan niet ons te bellen via 0596 - 614620.

Prijsopgave aanvragen

Onze klanten

Onze klanten verdienen een plek op onze site. Omdat we trots zijn op onze klanten. En omdat we met heel veel passie en plezier voor hen werken. We werken voor diverse opdrachtgevers in uiteenlopende branches.

Aan ieder project, klein of groot, werken we met volle passie en 100% gedrevenheid. Met veel trots presenteren wij hieronder een greep uit onze opdrachtgevers waarvoor wij op dit moment werken of hebben gewerkt.

Gemeente Appingedam

Spie

Seajacks

PPG

Nam

Gemeente Delfzijl

Zeolyst

Gasunie

Engie

Dac

Boskalis

Bilfinger

Areva

Abb

Siemens

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over bepaalde diensten van Straalbedrijf Koop? Bent u op zoek naar een offerte voor het stralen of spuiten van bepaalde voorwerpen? Neem gerust contact met ons op!